Tid for tørrbørsting

Blek og tørr vinterhud er ikke det vi vil ha lenger enn høyst nødvendig. For å få en strålende og frisk hud på rekordtid er tørrbørsting noe av det aller beste du kan gjøre. Dette bidrar samtidig til å rense ut avfallsstoffer fra kroppen generelt.
Flere fordeler ved denne metoden er at du får fart på lymfesystemet, øker blodsirkulasjonen, åpner porene, reduserer cellulitter og fjerning av tørr, død hud. Dersom du gjør dette til en vane et par ganger i uken vil du ha maksimalt utbytte.
Du kan bruke en naturbørste som er egnet til dette formålet (ikke for hard) sisalhanske eller du kan bruke loofah. Sistnevnte er laget av plantemateriale og jeg syns den også fungerer veldig bra. Å bruke denne metoden på tørr hud er mye mer skånsomt enn å skrubbe løs i en våt dusj.


Tørrbørsting er rene magien for grå, slapp og gusten hud.

Slik gjør du:
Morgenen er den perfekte tiden å tørrbørste huden din, da får du fart på sirkulasjonen og kvitter deg med avfallsstoffene etter natten. 
Når du begynner skal huden være tørr, «skrubb» så fra undersidene av føttene og opp langs bena i lange drag. Pass på at du jobber nedenfra og hele tiden mot lymfeområdene. Repeter 8-10 ganger for hvert sted og fortsett så med armene på samme måte. Til sist går du over magen og avslutter med ryggen. Jobb mot hjertet og under armene og halsen. Ikke bruk makt men føl deg frem på de forskjellige områdene. Vær forsiktig på brystpartiet og unngå ansiktet.

Etter at du er ferdig å børste/skrubbe anbefales det å dusje i kaldt vann og deretter varmt, avslutt med så kaldt vann du bare klarer. Dette trigger opp sirkulasjonen ytterligere og gjør godt for både kropp og sinn. Bruk gjerne en mild og naturlig såpe om du ønsker.
Klapp huden tørr og tilfør din bodylotion eller bodybutter etc for å bevare en myk og frisk hud. Husk å tenke på hva du smører på huden din som nå hungrer etter naturlig pleie. Kroppsprodukter basert på mineraloljer, parabener og parfyme anbefales ikke. 
-Ikke av meg, i alle fall.


Vask loofahen eller hva du måtte bruke med såpe og varmt vann, avslutt med kaldt og klem ut mest mulig vann. Heng den deretter opp slik at den tørker raskest mulig, da unngår du uønskede bakterier. Dersom det skulle oppstå vond lukt og eller misfarging etter en tids bruk er det et gjerne et signal om å kassere den til fordel for en ny. 


Har du ikke prøvd tørrbørsting er det absolutt på tide å prøve!