Salt + honning + eteriske oljer = sant

To enkle oppskrifter til oppfriskende ansikt- og kroppsskrubb

Egenpleie er gull verdt og spesielt når det kan gjøres med helt naturlige og effektive ingredienser. Du kan skape din egen spa stemning ved kun å bruke tre hovedelementer som salt, honning og eteriske oljer.

Forskjellige salttyper

I dette innlegget tar vi for oss kun noen få salttyper, hvorav det kun er vanlig havsalt og himalayasaltet som er salt i den forstand at det også kan brukes i mat. Dødehavssalt og epsomsalt er ikke spiselig men inneholder mengder av mineraler som magnesium, kalium, kalsiumklorid, og bromider.

Den grove strukturen til Dødehavssaltet egner seg til kroppsskrubb (eksfoliering) men du kan også bruke Epsomsalt. Ellers er fint himalayasalt godt egnet til ansiktspleien.

Har du kun havsalt for hånden kan dette også selvsagt brukes til denne kroppsskrubben, men vi foretrekker Dødehavssaltet på grunn av alle ekstra egenskapene det har.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Oppfriskende Kroppsskrubb og bad:

1 ½ kopp (ca) Dødehavssalt (evt Epsomsalt/havsalt)
3 ts rå honning (romtemperert)
3 dråper frankincense eterisk olje
8 dråper Grapefrukt Pink
8 dråper Mandarin

Fremgangsmåte:
Bland de eteriske oljene og honningen i Dødehavssaltene i en liten bolle. Juster gjerne mengdene litt opp eller ned slik du føler blir best for deg. Hopp ned i badevannet så hele kroppen blir våt. (ikke gjør vannet for varmt, da blir du trøtt og ikke uthvilt).

Stå så opp i badekaret og ta en håndfull av saltblandingen om gangen og skrubb hele kroppen. La blandingen falle ned i karet. Legg deg så ned i karet i ikke mer enn 20 minutter, da denne blandingen skal friske opp og vitalisere kropp og sinn.

Dersom du ønsker kan du avslutte det hele med å massere inn hele kroppen med jojobaolje. Du kan evt tilsette noen dråper med din favoritt eteriske olje og la oljen trekke inn i huden din.

Oppfriskende og superenkel ansiktspeeling:

1 spiseskje rå honning (romtemperert)
1 spiseskje fint himalayasalt
3 dråper frankincense eterisk olje.

Bland alt sammen i en liten glassbolle og smør utover ansikt (unngå øyenpartiet) og hals (fjern evt makeup/produktrester først).
La det sitte på i noen minutter for å virke ekstra godt.

 

Med godt våte fingre masseres huden så forsiktig(ikke rundt øyenpartiet), skyll deretter med godt lunkent vann.

Huden din skal nå føles både renset, fornyet og hydrert.

Du kan gjerne lage litt ekstra av denne og oppbevare på et tett glass, den holder seg ganske så lenge. Bruk den en gang i uken eller når du har behov for ekstra rens og fukt.

Om du føler for det kan du avslutte med noen dråper god vegetabilsk ansiktsolje.