Rhassoul, superleiren for alle typer hud og hår

Har du ikke prøvd Rassoul leire før har du virkelig gått glipp av et effektivt, vidunderlig og allsidig produkt og det passer for alle hud og hår typer!

Rhassoul blir også kalt såpeleire, Ghassoul som kommer fra arabisk og betyr “å vaske” eller gjerne Rasul på norsk, INCI-navnet er Moroccan Lava Clay. Fra dypet under Atlasfjellene av Marokko kommer denne bemerkelsesverdige og helt naturlige kosmetiske Rhassoul Lava leiren, brukt innen helse og skjønnhet siden år 700 etter.Kristus.

Rasul absorberer fett og urenheter fra hud, renser og avgifter og vasker hår og hodebunn ren uten å skade hårets struktur eller hudens naturlige fettlag. Rhassoulleiren fra Marokko har en naturlig Ph-verdi på 6 og er perfekt for hud og hår.

Den er blant annet kjent for disse egenskapene:
– Gir myk hud og et sunt og blankt hår. 
– Hjelper til å normalisere talgkjertlenes fettproduksjon og absorberer overflødig fett.
– Kan utjevne hudtonen og kan også redusere skjemmede flekker i huden.
– Setter fart på celleomsetning og sliper skånsomt huden som gjør at den virker jevnere. 
– Effektiv mot kviser/acne og hudormer.
– Gir huden frisk glød og blir mer elastisk.
– Reduserer store porer og kan glatte ut små linjer i huden.
– Stimulerer blodsirkulasjonen, avgifter og kan redusere rødhet.

Rhassoul leiremaske er den beste behandlingen du kan gi huden din enten den er fet, tørr, trøtt og slapp eller du plages med akne og urenheter. Legg en ansiktsmaske et par ganger i uken eller når du føler for en oppfriskning. Huden vil trekke til seg nyttige mineraler samtidig som leiren sørger for å trekke ut urenheter. Det trenger ikke ta lang tid heller, du kan vaske vekk masken etter 5-15 minutter alt ettersom hvilken hudtype du har. Kortest tid, før den har tørket ved sensitiv hud, lengst bruker du ved fet / problemhud.

Detox
Rhassoul leire, med sitt høye mineral innhold, blir negativt ladet når den blandes med vann. De fleste giftstoffer som tungmetaller og som ligger under huden overflate er positivt ladet. Den røde marokkanske leiremasken trekker stoffene ut gjennom huden via leirepartiklene.

Rhassoul kommer fra det arabiske ordet Ghassoul som betyr “å vaske”

Bytt ut vannet med alt fra fløte, yoghurt, blomstervann til urte-te, tilsett most avocado, honning eller eteriske oljer for å skreddersy din egen maske.

Eller du kan selvsagt også bruke kun leiren som den er sammen med vann.

Husk at du ALDRI må benytte metall når blander masken med væske! Bruk glass/porselen-bolle og røreredskap av tre eller plast for å unngå at de negativt ladde partiklene mister sin effekt. 

Masken har også naturlige antibakterielle egenskaper som gjør den til en effektiv detoxer for å fjerne skadelige stoffer fra hudens overflate.
Har du ekstra sensitiv problemhud kan du tilsette litt honning etter ønske i masken din, den renser fortatt ut urenheter like fullt og du får tilført honningens gode egenskaper i tillegg.
La den sitte i 5-15 minutter før du fjerner den ved hjelp av en varm, våt klut. Tilfør huden din favoritt krem/olje etter behandlingen. 
Bruk masken gjerne 1-3 ganger i uken for optimalt resultat.
Ved ekstra fet hud og eller akne kan du tilsette en god slump sitron og gjerne noen dråper lavendel eterisk olje


Aldrende hud
Med aldring synker mineralnivået i kroppen og huden blir dessverre slappere og mister elasitet. 
Rhassoul leire er svært rik på mineraler som ca 58% Silika og 25% Magnesium. I tillegg inneholder den blant annet kalsium og jern. Marokkansk Rhassoul leire Kan derfor være en viktig resurs for å etterfylle minerallagrene dine. Den øker blodsirkulasjonen og kan hjelpe til å stramme opp slapp og trøtt hud. Lag masken etter eget valg av eventuelle tilsetninger som oljer(argan er spesielt godt egnet) og/eller honning. Du kan også erstatte vannet med rosevann, urte-te, svart te, fløte, yoghurt etc. Å tilsette olje gjør den bedre egnet for tørr hud. Prøv deg litt frem til din personlige favoritt, ikke vær redd for å gjøre feil, bruk intuisjonen.
Tilfør huden din favoritt krem/olje etter behandlingen. 
Legg gjerne en maske 1-3 ganger pr uke for optimalt resultat.

En effektiv og mild måte å vaske hår og hodebunn uten å skade eller skape ubalanse. Håret blir mykt og blankt mens hodebunnen reguleres og du kan oppleve at flass og tørr hodebunn normaliseres. Et kjempegodt alternativ til sjampo om du har fett hår like mye som om du sliter med eksem i hodebunnen. 

Forslag til hårvasken:
Hell ca ½ dl vann i en liten bolle av glass eller porselen(ikke metall). Tilsett 1-2 ss Rhassoulleire og la den helst synke til bunnen av seg selv. La konsistensen være tynnere enn en ansiktsmaske, mer som en tynn saus. Lager du for tykk kan den bli vanskeligere å skylle ut og dessuten er det helt unødvendig å sløse. Du kan tilsette et par-tre dråper med jojoba eller arganolje som tilfører ekstra fuktighet og tilsettes når du rører sammen leireblandingen, bruk ikke metall til å røre med. Litt sitronsaft, en liten skvis, er heller ikke å forakte. Vil du ha litt godlukt i tillegg kan du tilsette et par dråper som f.eks lavendel eller sitrongress eterisk olje. 

Slik bruker du den:
Hell blandingen i det våte håret og masser hodebunnen godt, resten av håret får automatisk nok uten at du trenger å fordele det i selve hårlengdene. Bare sørg for en lett og god massering av hodebunnen og vent helst et par minutter før du skyller godt ut. 
La aldri leiren sitte så lenge i håret at den tørker, da vil du få problemer med å skylle den godt nok ut igjen.

Som såpeerstatning
Rhassoul kan brukes som erstatning for såpe dersom du er følsom for såpe- eller tensid-stoffer. Bruk den gjerne som intimsåpe om du vil ha et mildt men effektivt alternativ (Ph-verdien er 6). Når du bruker leire som såpe kan du lage en tynnere konsistensen enn til maske. 

Leiren kan også brukes til barbering.
Prøv deg frem til du finner dine personlige favoritter.

Dersom du finner frem til en favorittblanding som du vil bruke som daglig rens kan blandingen oppbevares i en tatt beholder i kjøleskapet i ca 1 uke, i romtemperatur kun et par dager. Men husk da å tilføre litt ekstra væske siden leiren har superabsorberende egenskaper. 

Lykke til!

Er du interessert i flere typer leirer og salter?

Se flere av våre leirer og salter her!