Hvordan vekke opp ditt døde hår!

Hvem vil vel ikke ha et sunt og strålende hår? 
Et hår som lar deg style det uten protester og som villig lar seg føye, krølle eller glatte uten problem. Har du derimot ofte brukt sterke preparater i håret og utsatt det for mye farging eller bleking og silikonprodukter så har du kanskje erfart at uansett hva du gjør vil resultatet bli så som så. Krøllene til festen som du har fått til etter alle kunstens regler forsvinner nesten før festen har startet. Bruker du hårspray for å beholde frisyren lenger blir resultatet sjelden særlig bedre av den grunn. Alt dette er absolutte egenerfarte scenarier som jeg har hatt et ganske anstrengt forhold til. 

Da jeg gikk til en hårolog for flere år siden fikk jeg forklart at håret mitt i tillegg til å være tørt og formløst også var såkalt «hydrofobt». Det er visstnok to grupper, hydrofobt og hydrofilt, førstnevnte liker ikke vann og sistnevnte som elsker vann. Effekten av vann, eller rettere sagt fuktighet, i et hydrofobt hår gjør at håret får et krusete lag ytterst, det er spesielt de hårene som holder på å vokse ut og som kortere enn resten som lager krøll. Resultatet etter en ørliten snartur ute i fuktig luft blir ikke bra uansett hvor mye du måtte ha glattet håret med glattetang på forhånd. 

Overgangen

Et tørt hår er helt ute av stand til å beholde sin spenst, det er her naturlige produkter må komme inn og hjelpe til i stedet for syntetiske som kun kamuflasjesminker på kort sikt og skader på lang sikt.
Etter at jeg «konverterte» til det naturlige har jeg merket enorm forskjell på hår, og ikke minst hodebunnskvaliteten. Jeg ble alltid fortalt av frisørene at den ekstremt tørre hodebunnen min led av flass og det føltes også som flass fordi langs hele hårfestet foran hadde jeg kløende og flassende og væskende hud. Samtidig flasset jeg mye fra hodebunnen ellers, noe som føltes både flaut og ubehagelig og ble holdt skjult etter alle kunstens regler.

Nå derimot, er ikke hodebunnen lenger tørr på samme måten og håret er også blitt mye bedre. Områdene langs hele hårfestet er nå fortsatt helt uten væskende og kløende hud. Hodebunnen er fortsatt litt tørr fra tid til annen men absolutt til å leve godt med. Den og resten av huden ellers på kroppen har alltid vært litt tørr, helt fra jeg var barn.

Overgangen til restituert hodebunn tok sikkert et par måneder, så dersom du tenker at langvarig vanskjøtsel av skalpen din kan reverseres med naturprodukt på første uken, blir du nok skuffet. Hodebunnen har blitt vant til å hele tiden forsøke å erstatte fettet som sjampoer med SLS fjerner ved hver vask. Da blir det kunstig overproduksjon av talg og håret blir fort fett i bunnen og ofte tørt i tuppene. Denne prosessen må skalpen få litt tid til å reversere og enkelte bruker lengre tid enn andre. Men bonusen i tillegg til alle de andre fordelene er at du slipper å vaske håret så ofte som før. Men vær obs på at en tur til frisøren og inkluderende remedier kan sette prosessen tilbake med en ukes tid.

Siden jeg kun bruker mine egne selvutviklede produkter, som jeg også selger, kan nok dette virke litt søkt for enkelte. Selvskryt og egenreklame eller ikke, jeg kan i alle fall med hånden på hjertet gå god for dem ved å snakke ut fra mine egne erfaringer. Og så er jeg da heller ikke alene om å like produktene mine, noe tilbakemeldingene under produktene på nettbutikken også viser.

 

Gi håret tilbake livet sitt

Men, det jeg egentlig skulle skrive om her var den gode effekten mitt siste hårprodukt, «Essens» har hatt på håret mitt. Det føles som om jeg endelig har klart å lage min naturlige super-versjon av et gjenoppbyggende hårpreparat. Det er atter en gang lanolin som er en stor del av løsningen. Lanolin er super til pleie av både hud og hår. Håret blir mettet med fuktighet som trenger inn i hårstrået og gjør at naturlig fall erstatter stritt og livløst hår.

Da kommer også den naturlige glansen tilbake og håret ser sunt og velstelt ut. Krøller og fall blir værende til neste vask uten problem. Det kjennes at håret har fått en viss tyngde uten at det hverken blir fett eller tungt. Og jeg må nok si at etter min mening er dette det beste gjenoppbyggings-produktet jeg har prøvd. Både oljeblandinger og hårnektaren gjør en god jobb, men kan etter min erfaring ikke helt måle seg med «Essens». Ved hjelp av denne kan jeg faktisk for første gang vaske håret samme dag som jeg vet jeg skal på fest etc, uten å være engstelig for at håret blir brusete og formløst allerede før jeg går ut døren. Det virker også som den hydrofobe egenskapen er betraktelig redusert.


Et tørt hår er helt ute av stand til å beholde sin spenst, det er her naturlige produkter må komme inn…

Noen forslag
Mens håret er fuktig etter hårvask tar du litt «Essens» i håndflaten og fordeler i hele håret eller i enkelte deler. Du kan også evt. tilføre litt vann i hendene for å drøye ut kremen litt mer.Deretter kan du eksperimentere med forskjellige teknikker avhengig av hårtype:

1. Klem ganske enkelt håret i hendene og knip slik at du fremkaller dine naturlige krøller og la tørke.

2. Børste lett gjennom håret for å fordele Essens best mulig. Deretter tar du seksjon for seksjon og tvinner håret for å lage bølgete korketrekkere. Du kan kun tvinne uten å feste de opp, eller du kan tvinne og feste med klyper etc for å få enda mer markante krøller. Har du nok naturlig fall gir kun tvinning og la tørke et flott resultat. 

3. Bruk hårruller etter at du har fordelt Essens i hele håret. Det beste er ofte da å la håret nesten bli tørt før du ruller det opp, ellers kan det fort bli litt vel kraftig krøll. Eller du kan ta de ut etter en halv times tid og la tørke ferdig før du grer igjennom håret.

4. Dersom du kun har tørt hår uten fall generelt kan du massere inn Essens i det fuktige håret og børste igjennom som du ønsker. Du vil se at håret får mer karakter uansett. 

Lykke til!