Søk - Innhold
Søk - Butikk
Søk - Blogg

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Ny logo
Skrift størrelse: +
6 minutes reading time (1128 words)
Featured 

Vet du egentlig hva du smører under armene dine?

Vet du egentlig hva du smører under armene dine?

Å gå over fra antiperspirant til naturlig deodorant er en av de viktigste endringene du kan gjøre innen personlig hudpleie. Dersom du ikke har tenkt over mulige skadevirkninger konvensjonelle deodoranter/antiperspiranter kan gi deg kan det være greit å sette seg litt inn i dette temaet. Dersom du i tillegg til antiperspirant bruker kremer, sminke, lotions og uten å vite om de er trygge kan du bare tenke deg hvor mye giftstoffer du bombarderer huden din med. Og huden, som er kroppens største organ, absorberer disse stoffene inn i blodbanen og rundt i systemets organer. Tenk deg hva den berømte cocktail-effekten kan bli løpet av èn dag...

Men når det er sagt, det vil alltid være tvilere, motargumenter fra kosmetikkbransjen og forskningsresultater som viser at stoffer som parabener, aluminium, triklosan, nanopartikler etc ikke er skadelig for deg. Derfor syns jeg egentlig at dersom man bryr seg om sin egen og sin families helse bør stole mer på mage(hjerte)følelsen. For å tro blindt på alt du leser av undersøkelser både for og imot er aldri helt sunt. Veldig ofte finnes det en skjult agenda og finansielle interesser bak slike.

Kjenn godt etter hva du føler er riktig i de enkelte tilfellene. Dersom denne artikkelen ikke stemmer med din overbevisning er det også en ærlig sak.

For min egen del tenker jeg at det jeg smører på kroppen og det jeg putter i magen min burde være mest mulig naturlig, uten sprøytemidler eller kunstige stoffer. Denne leveregelen har jeg fulgt i mange år og det gir meg rimelig god samvittighet, når det gjelder min egen helse og min egen innvirkning på miljøet.


Overgangen fra antiperspirant til naturlig deodorant

Tilbake til det egentlige temaet her, antiperspirant kontra natur deodorant som lar deg svette normalt men uten lukt. De aller, aller fleste merker ingen problemer fra overgang til naturdeodorant overhodet.
Det kommer stort sett an på hvor mange skadelige stoffer dine forrige deodoranter/antiperspiranter har etterlatt seg i kroppen din. Overgangen fra kan enkelte ganger gi forbigående symptomer.

Dette er en bra ting, kroppen kvitter seg med giftstoffene fra antiperspiranten/aluminiumholdige deodorantene du har brukt over flere år.

Det kan gjøre at noen går tilbake til disse skadelige deodorantene i tro om at det er den naturlige som forårsaker irritasjoner, utslett, kløe, mørk farge under armene ol. Noen svitsjer frem og tilbake, fra konvensjonell til naturlig, i håp om at det går over. Det som da skjer er at avgiftningen som gir disse symptomene hele tiden avbrytes for så å starte opp igjen når du begynner med den naturlige deoen.

Visste du at også produkter som leppestifter, lipgloss og tannpasta mot misfarging av tenner ofte inneholder aluminium?


Utslett og kløe, hva skjer?

Et typisk tegn på at du kan ha armhulene fulle av innkapslet aluminium og giftstoffer er følgende:
- Naturlig deodorant fungerer fint uten svettelukt i flere dager. Plutselig kan det virke som du svetter litt mer og armhulene begynner å bli irritert og klø.
- Lymfeknutene hovner opp og eller du får mørk farge under armene. Ser ut som soppangrep i større eller mindre grad.
- Det fortsetter å klø og kanskje begynner svetten å lukte igjen, du tør ikke annet enn å gå tilbake til din gamle giftige deodorant, da den ikke gir deg disse plagene.

Aluminium brukes aller mest for å motvirke svette. Aluminium går inn i blodbanen og kan forårsake Alzheimer og andre skader på nervesystemet.


Hva du burde gjøre?

- IKKE gå tilbake til din gamle skadelige deo som forårsaker så mye oppsamling i kroppen din! Nå ser du all giften som endelig får komme ut etter kanskje år med innkapsling under huden din, det kan være skremmende i seg selv. Men nå ser du også hvor intelligent og tilpasningsdyktig kroppen din er.
- Dersom du ikke klarer å fortsette med den naturlige deodoranten fordi den fortsatt gir deg kløe/irritasjon kan du prøve å korte ned avgiftningstiden slik: I stedet for å bruke deoen kan du, etter dusj eller vask av armhulene, ta en bommulspad/ tørkepapir etc å væte i vann tøm litt sitronsaft (vanlig, evt fra flaske som brukes til te) eller eplecidereddik og «vask» deg med dette under armene og avslutt med noe dråper olje.
Oljen du smører på kan være jojoba, argan, oliven, kokos, eller hva du måtte ha for hånd. Nå har du endret miljøet under armene fra alkalisk til sur og til å nøytralisere og berolige med oljen.
Prøv gradvis å innføre naturdeoen igjen, eller fortsett med behandlingen over en dag eller to til. Når du er over denne perioden vil du merke at svette mengden regulerer seg til normalt nivå, for litt svette skal man ha, det er lukten vi vil bekjempe.

Å gå over fra antiperspirant til naturlig deodorant er en av de viktigste endringene du kan gjøre innen personlig hudpleie.


Går avgiftningsprosessen for sakte?

Om du har ekstremt mye giftstoffer som skal ut og disse symptomene over drar ut i tid (over en uke) kan du prøve følgende avgiftnings-kur:
- 1 spiseskje kaolinleire blandes med 1teskje eplecidereddik og et par teskjerer med vann til kremkonsistens, Smør et lag under (rene) armer og la det sitte på i 5 til ti minutter. Øk etter hvert som du føler virker best for deg. (Om det svir, skyll straks av.) Skyll av evt. i dusjen, med en varm våt vaskeklut. Fortsett denne behandlingen daglig til du merker at svettelukten/symptomene blir mindre og du igjen kan bruke din naturlige deodorant uten irritasjoner.

Andre tips

Om du merker litt irritasjon innimellom kan det være ulike årsaker til dette. Kanskje du smører på alt for mye, for ofte, eller bruker deoen som «hybeldusj» fordi den virker så godt. Da kan det være at huden under armene blir for alkalisk og reagerer på det. Dersom det skjer kan du kan du bruke mindre, kun veldig lite gjør nytten og ikke oftere enn en gang i døgnet trengs. Pass på regelmessig vask og bruk evt sitron/eplecideredikk som en motreakson på for høy Ph. Masaga har også utvikklet en variant «Sensitiv» som er ekstra mild og helt uten eteriske oljer, men fortsatt veldig effektiv.
Enkelte kan kanskje også være ekstra følsomme ovenfor eteriske oljer. Vi bruker svært små mengder i våre produkt og to av deodorantene er helt fri for eteriske oljer. Uansett kan det være en grei regel å unngå mest mulig av eteriske oljer når man er gravid, spør eventuellt legen din.

Masse styr, er det verdt det?

Ja, absolutt! Når du ser hva du utsetter kroppen din for mht forgiftning og eventuelle senskader fra slike produkter, bør man kanskje begynne å tenke litt annerledes og litt mer langsiktig. En kort periode med avgiftning burde absolutt være værdt litt ekstra tid. Og som sagt innledningsvis: Det er kun få personer som opplever plager ved overgang til en naturlig aluminiumfri deodorant. Lykke til med en sunnere hverdag!

Fortsatt noe du lurer på? Send oss en e-post!GMO og fremtiden vår
Slik vasker du håret ditt med såpe og får et super...
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
fredag 22. februar 2019

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2018 * masaga.no - 13 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register