Søk - Innhold
Søk - Butikk
Søk - Blogg

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Ny logo
Skrift størrelse: +
3 minutes reading time (500 words)

Om SLS, silikon og hår

Sodium laureth sulfat (SLS / SLES) (=natrium laureth sulfat) er brukt i de fleste shampoer, såper, oppvaskmiddel, rensekremer, barberskum, tannkrem, i det meste av produkter som skal skumme mye. Dette mistenkes bl.a. for å kunne resultere i bl.a. hårtap og nyreskader samt for å kunne akkumulere seg i hjerne, lever, hjerte og nyrer m.m. Dette stoffet som er en tensidtype er etterhvert blitt kjent for å irritere huden, kan være keftfremkallende og hormonforstyrrende. Evnen et produkt har til å skumme har ingenting med vaskeevnen å gjøre. Dette var noe som ble utviklet etter krigen for å gi skjønnhetsproduktene en mer glamorøs effekt. Skummet ble fort ansett som en naturlig egenskap for å gi produktet gode vaskeegenskaper. Dette fenomenet er i ferd med å bli mer kjent siden flere og flere blir allergiske og reagerer med økende hudproblemer. Det finnes flere typer tensider og noen er veldig milde slik som sukkertensid. Dette er kjent som bra miljøvalg siden det brytes helt ned i naturen og det er særdeles mildt for hud og hår. I Masaga sin ringblomstshampo og Vaskenøttshampo er sukkertensid tilsatt.

Prøv å være tålmodig i overgangen fra SLS-sjampo til SLS-fri sjampo, det kan noen ganger ta litt tid... 

by Author

En naturlig overgang

Når man slutter med "vanlig" shampo vil man oppleve i en periode at håret blir litt annerledes, da hodebunnen framdeles er innstilt på at den skal lage mye fett for å smøre håret siden vi daglig vasker dette bort med sterke tensidshampoer. Det kan bli fortere fett i denne perioden men vær tålmodig, det er bare en overgang. Etter ca 2-6 uker vil denne prosessen normalisere seg og du kan gå mye lenger mellom hver hårvask.

Hår som utsettes for farging, bleking, permanent, sol og lignende blir fort tørt og mister både fasong og vitalitet. Det blir uregjerlig å ha med og gjøre og ser slitt og ustelt ut. Hårpleieprodukter du får kjøpt i butikk eller hos frisør inneholder mange kunstige ingredienser som gjør at håret virker sunnere med en gang men i lengden tørker de faktisk heller ut håret ditt.

Silikon i hårpreparater er fortsatt mer en regel enn et unntak, dessverre. Den kamufleres ofte med finurlige navn og slutter gjerne med -cone.

by Author

Sillikon finnes i de aller fleste hårprodukter/kurer og får håret til å se blankt ut, men det legger seg i lag rundt hårstrået og kan være vanskelig å fjerne samtidig som det virker uttørrende. Dette er grunnen til at du blir anbefalt av frisører å bruke en renseshampo innimellom, og denne inneholder enda kraftigere stoff som hverken hår eller hodebunn har godt av. Ved å bruke naturlige produkter gir du håret og hodebunnen din hjelp til å tilføre det du trenger -nemlig behandling og pleie og ikke midlertidig kamuflasje. Du vil merke at hår og hodebunn kommer tilbake i naturlig og harmonisk balanse.

Husk også at det er viktig å la håret få tørke litt før du begynner å gre det ut, og begynn forsiktig med å gre ut tuppene først!

Hvorfor tannkrem uten fluor og glycerin er viktig ...
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
fredag 22. februar 2019

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2018 * masaga.no - 13 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register