Søk - Innhold
Søk - Butikk
Søk - Blogg

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Ny logo
Skrift størrelse: +
5 minutes reading time (938 words)
Featured 

Min vei til en sjampofri hverdag

ologkokos2

Redningen ble ofte å bruke litt Hårpulver som absorberte det meste av den fete og seige følelsen og det ga også håret et løft.


Jeg har i skrivende stund nettopp vasket håret mitt med såpebar som er brygget på øl! Det var en stund siden sist jeg prøde denne i håret. Jeg liker egentlig å variere litt mellom alle mine egenproduserte sjamposåper og milde flytende varianter. Men jeg kommer nok til å holde meg til denne en stund fremover siden resultatet ble så bra! Derfor slo det meg at kanskje ande også kunne dra litt nytte av mine erfaringer...

Jeg vet om mange som nesten ikke sliter med overgangen i det helt tatt, dette viser hvor forskjellige vi er...


Jeg har langt tykt hår som tidligere har vært utsatt for både bleking og farging. Dersom jeg farger håret nå bruker jeg alltid henna/naturfarger, det er så befriende å slippe alle kjemikalier og kunstige tilsetninger! Men siden håret mitt i tillegg virker å litt være grovt og tørt av natur var overgangen min fra sjampo til såpebar ganske så lang. Det ble mange dager med nyvasket men likevel fett og tørt hår, det var en prøvelse... Redningen ble ofte å bruke litt Hårpulver som absorberte det meste av den fete og seige følelsen og det ga også håret et løft. I lengdene og spesielt tuppene virket det heller tørt og sprøtt og måtte pleies med olje. Det var en liten kamp og jeg trodde at mitt hår rett og slett ikke var skapt for annet enn flytende sjampoer. Jeg vet om mange som nesten ikke sliter med overgang i det helt tatt, dette viser hvor forskjellige vi er.

Det er en stund siden gjennombruddet mitt nå og jeg er så glad for at jeg ikke ga meg underveis.


Det er en stund siden gjennombruddet mitt nå og jeg er så glad for at jeg ikke ga meg underveis. Jeg fant ut at jeg måtte gradvis gå veien via mildere og mildere sjampoer før jeg gikk over til fast form. Etter at håret godtok flytende natursjampo en periode prøvde jeg innimellom med forskjellige såpebarer. Jeg hadde best effekt ved å bruke sjamposåpene som inneholdt kokos og leire, men likevel opplevde jeg flere "tilbakefall" med tilsynelatende fett og rart hår. Hodebunnen trenger tid på å restituere seg og få tilbake den naturlige balansen. Ved å strekke periodene lengst mulig for hver hårvask merket jeg raskt bedring, i tillegg bruker jeg meget lite såpe og vasker ofte gjennom to ganger før jeg tilsetter noe surt før siste skyllevann. Dette kan være vår spesiallagede Ph-balsam eller bare litt eplecidereddik blandet i en sprayflaske med vann, ca forhold kan være 1 til 5. Jeg sprayer en del i håret og masserer godt inn i hodebunnen også, venter ca 1 min og skyller med så kaldt vann jeg klarer. Da lukker skjellagene på hårstråene seg. Etter at jeg sluttet med sls-sjampoer mister jeg veldig lite hår og tuppene holder seg fine mye lenger enn før! Håret blir også mer vitalt og naturlig fall kommer tilbake. 

For å si det rett ut, uten forhåpentligvis å fornærme alt for mange frisører, går jeg sjeldnere og sjeldnere til nettopp frisøren. Det skal letes lenge etter en salong som klarer å holde seg unne både silikon og sls.. Jeg, eller rettere sagt hodebunnen og håret mitt, bruker da flere uker på å komme tilbake i normalt gjenge igjen. Det sørgeligste er at de mangler opplæring mht. hva produktene deres inneholder og hva ingrediensene betyr. Stort sett får de beskjed når et produkt er "organisk", som i virkeligheten betyr naturlig og ikke økologisk, men ikke at det er proppet med mineraloljer, syntetiske duftstoffer og silikon.. Jeg har ofte sagt at jeg ikke vil ha noe produkt som inneholder silikon i håret mitt og oppdager nesten uten unntak at det motsatte skjer. Jeg trodde virkelig at man var kommet lenger i denne bransjen nå men det ser fortsatt dårlig ut. Alt for mye blir kamuflert og tildekket for at man skal tro bedre om produktet enn det egentlig fortjener. Ikke rart at så mange frisører sliter med hudproblemer og allergi. 

B-vitamin har i årtider vært kjent og anbefalt for å gi et vakkert og sunt hår og hud, også velkjent middel mot hårtap. Sls, som brukes i konvensjonell sjampo fører ofte til blant annet hårtap! 


I de siste årene har flere sjampomotstandere begynt å bruke natron blandet i vann som hårvaskemiddel og erstatning for sjampo. Da blir hårets skjellag helt åpnet (se for deg en grankongle som åpner seg) grunnet høy ph. Da er sure skyllevæsker som eddik helt nødvendig som avslutning for å lukke skjellaget og senke ph. Flere og flere mener nå at kombinasjonen natron og eddik gir hår og hodebunn for kraftig sjokk og at det i lengden sliter på håret og gjør hodebunnen sårbar og ubalansert.

Men vi er alle forskjellige og hver og en bør finne den metoden som er best for seg.

Når det så gjelder ølsåpen så erstattet vi alt vannet med eget lokalbrygget øl. Dette ga den et godt, fyldig skum og masser av B-vitaminer!
B-vitamin har i årtider vært kjent og anbefalt for å gi et vakkert og sunt hår og hud, også velkjent middel mot hårtap. Ved å kombinere b-vitamin på denne måten sammen med mild og rensende kokosolje har du en flerfunksjonell og miljøvennlig såpe som i tillegg til hårvask er ypperlig til skjegget og til barbering av leggene... Denne passer både hun og han. Mange bruker den også på hunden sin. Ølsåpen er ikke tilsatt noen ekstra duft eller eteriske oljer, men kakao, gurkemeie og hvit leire er tilsatt for å gjøre den ekstra god og pleiende.Lanolin, et glemt vidundermiddel?
Få et naturlig, vakkert og sunt hår
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
fredag 22. februar 2019

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2018 * masaga.no - 13 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register