Søk - Blogg
Søk - Innhold
Søk - Butikk

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Annonse

Hydroponisk monitorerte system prosjekt

Prosjektet går ut på å kunne gjenskape et klima hvor en grønnsak er perfekt. F.eks. ekte italienske tomater.
Skrift størrelse: +

Hydroponisk vekst/ monitorerte planter - et perfekt miljø for planter.

mit

Masaga er blitt inspirert av Caleb Harper, MIT Medialabs.

De har startet opp noe som heter Open Agriculture Initiative

Fantastiske folk med masse av ambisjoner. Veien fremover er fantastisk. Det er fremtiden. Ingen tvil!
Første gangen vi så denne Ted Talks, så ble vi faktisk overbevist at dette er veien fremover. Personlig så elsker jeg italiensk. Pasta /Pizza. Tomatsauser som vi ikke kan lage i Norge med norske tomater. De er ikke søte nok. I dette nettverket som er på vei til å bygges opp, kan du laste ned oppskriften til din favoritt frukt/grønnsak, og lage samme miljøet hjemme. 


Masaga er i startgropen med et spennende prosjektet. Vi har begynt planlegging og innkjøp. Innkjøp av drivhus som vi har tenkt å implementere mye av teknologien som er en del av Calebs Ted Talks video.
Kjøpt flere komponenter for å monitorere hvordan plantene har det.


​Vi er drevet av ideologi,  økologi og bærekraft. Og en forståelse for hvordan ting burde være :) Det å dyrke selv, og kan forstå plantene, kan være med på å inspirere mange hundretusen mennesker til å bli bønder, og produsere selv. Hele konseptet kan utvides til å bygge både serverparker, og datahaller. Bare med planter, i det perfekte miljøet de trenger. Dette er allerede på gang i flere steder i verden. Teknologien kan være med på å inspirere mange til å bli produsenter selv.

Masaga har lyst å være en del av det. Og vi vil bruke både tid og ressurser på å produsere matvarer til både familien og ingredienser for tilvirkning i masagas produkter i fremtiden.

Dette er ufattelig spennende, og vil med stor sannsynlighet være fremtiden vår fremover. Tenk å kunne produsere en ekte italiensk tomat, uten å måtte frakte den fra Italia til Norge. Bli gasset i store lagerhus for at den skal holde seg.  Det vil bli som å plukke en solmoden tomat direkte fra planten i Italia.
Her er teknologien for at du kan dyrke akkurat den samme tomaten i ditt egen lille drivhus/boks. Det har med å gjenskape miljøet de vokser i, og gi planene et perfekt kammer for å bli det beste de kan bli.
Ikke bare det, men du kan få plantene til å gro 4-6 ganger så raskt som de naturlige omgivelsene. Uten sprøytemidler, eller noe. Kun akkurat det planten trenger. Du trenger faktisk ikke drivhus heller kun et rom med belysning og annen nødvendig innretning. 


Dette er et kompakt drivhus med god høyde og stor plass til eksotiske planter og en hyggelig sitteplass. Botanica Drivhuset passer perfekt for de kvalitetsbevisste!


225 LED 2700LM Grow Light Panel 45w, kun med blå og rødt

45W 225 LEDs Ultrathin Light Panel, professional SMD LED Bulbs

Det er 2 forskjellige panel, begge har 225 LED lys, men ene har 24 hvite lys også


225 LED 2700LM Grow Light Panel 45w, inkludert med hvitt lys

45W 225 LEDs Ultrathin Light Panel, professional SMD LED Bulbs

Starten på noe helt nytt!

Kjølng til plantene Her er linken!

Planen videre er å teste konseptet. Ved hjelp av oppskrifter som det finnes massevis av, generere det perfekte miljøet til det vi har lyst å lage. Masaga er kjempemotivert. Og dette faller naturlig også i forhold til alt vi har gjort til nå. Vi har også kjøpt varme til plantene. Fuktighetsmålere, kjøler. Slik at vi kan se hvordan plantene har det.

Dette skal vi få til. Vi er overbevist. Det er veien fremover.


Dette er ufattelig spennende, og vi tenker at dette er fremtiden for å kunne fø fremtidige generasjoner. Ingen tvil. Vi er 100 % overbevist. Tenk deg scenarioet. Før over oppskriften via Internett, lag samme produktet selv. Uten frakt. Uten mellomledd. Det er som neste generasjons Napster, bare med planter og oppskrifter. Og ingen plantevernmidler. Dette miljøet kan du kontrollere selv. Og det vil ikke være noen som har rettigheter til å fortelle deg at du ikke kan lage dine planter, eller hvordan du vil lage dem. Eller, noen vil selvfølgelig forsøke...

​Videre fremover!

Vi har no også kjøpt vifter som vil sørge for sirkulasjon. Og deler for å koble ting sammen med selve hjernen, som er Rasberry PI. Programvarene er open source.
Det kan lastes ned her!. https://github.com/OpenAgInitiative/openag_brain 

​Har bestilt ny Raspberry Pi, versjon 3, model B. Den vi hadde fra før blir for gammel (fra 2011) for å kunne iverksette skikkelig prosjektet. De ny selges rimelig. Kun 369 kroner fra CDON.com. Du trenger også en liten USB strømforsyning, et minnekort (MicroSD kort) som skal fungere som harddisk. Og HDMI kabel til en skjerm. Ellers så har den nye versjonen også Wifi og Bluetooth. Fordelen med den nye er hastighet. Og 4 USB porter. (Det er for å koble til utstyr).
Det finnes også starter kid når det gjelder Raspberry PI. Inluderer både strømforsyningen, minnekort 16 GB og en beskyttelse til hovedkortet på flere plasser på internett. Her er en hos Komplett.no

Raspberry PI versjonen vi hadde fra før var treg i forhold til å installere ting på. (Gammelt SD kort ). I tillegg så opplevde vi problem med installasjonene av OpenAg Initiative systemet. Sikkert på grunn av gammel hardware i forhold til hva konfgurasjonene er satt opp med.

Men vi fikk opp selve systemet med webgrensesnittet som er den delen som du sjekker over statusen på dine planter. Vi har enda ingen sensorer. Det er på vei. Bildet til venstre er ikke vårt, men det er dit vi skal komme.

Vi innser selvfølgelig at prosjeket her ikke er for alle og enhver. Men det kan utvikles slik at det med enkle grep kan implementeres og monitoreres selv av de uten kompetanse på IT. Det å forstå ved hjelp av et kakediagram hvordan en plante har det, kan alle forstå, og et system som forteller deg hva planten trenger? Det er det som er så spennende. Tenk deg alle som er interessert i IT/Data i dag, kan bli fremtidige bønder!


Ranger denne blogg posten:
Hydroponisk vekst -fremdrift
Hvordan vekke opp ditt døde hår!

Related Posts

 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
mandag 22. januar 2018

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2018 * masaga.no

Logg inn / Ny konto or Register