Søk - Innhold
Søk - Butikk
Søk - Blogg

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Ny logo
Skrift størrelse: +
4 minutes reading time (821 words)

Hvorfor tannkrem uten fluor og glycerin er viktig for helsen din

Bambus-tannbrstestor

Du finner knapt noen tannkremer uten glycerin. Dette har å gjøre med at glycerin hindrer tannkremen i å tørke ut samtidig som den er en super konsistensgiver. I og for seg er glycerin, iallfall den vegetabilske, et flott og riktig tilskudd til både hår og hud. Når det gjelder tannkrem er situasjonen en ganske annen. Jeg kommer tilbake til dette lenger ned i artikkelen men aller først litt om fluor og helse.

Fluoride er et giftstoff som egentlig aldri burde havne i kroppen eller for den saks skyld i munnen vår. Stadig flere blir oppmerksom på hvor skadelig fluor egentlig er selv om en god del fortsatt tviholder på fluor som tannbeskyttende middel. Tilhengerne er stort sett enige i at derimot å svelge fluor ikke er bra. Men denne tankegangen kolliderer med hensyn til hvordan munnhulen faktisk fungerer som et superabsorberende område. Ofte blir man anbefalt å ta flytende medisiner/vitaminer under tungen slik at kroppen mottar stoffene bedre og hurtigere enn ved å svelge de på vanlig måte. Så selv om du spytter ut både tannkrem og munnskyll så har en del allerede trukket inn gjennom systemet ditt.

Det finnes visstnok ørsmå naturlige forekomster av fluor i jordsmonnet og i menneskekroppen, men dette er en meget begrenset mengde og ikke den samme som tilsettes tannkremen din.


Hver eneste gang man bruker f.eks. fluortannpasta eller fluorskyllevann, så trenger en del av fluoren inn i organismens system, 90% av dette lagres i knokler og skjelett. Man har visst i over femti år at fluor bremser ned thyroidfunksjonen. Likevel har vel de færreste pasienter med lavt stoffskifte fått beskjed av legen sin om å holde seg unna fluor.

Fluor er veldig giftig, mer giftig enn bly og nesten like giftig som arsenikk og hemmer over 100 enzymer i kroppen. Natriumfluorid (NaF) er mest vanlig i tannkrem og munnskyllevann mens fluorkiselsyre (H2SiF6) og natriumheksafluorsilikat (Na2SiF6) har blitt tilsatt i drikkevannet, spesielt i USA. (Det sies at dette ikke har blitt gjort i Norge, men man har i følge Miljødirektoratet funnet fluor i fisk i innsjøen Femunden som kanskje kommer fra andre fluorkilder) Dette har ført til at kroppen tar opp bly mye lettere fra miljøet. Hvis man får i seg bly, blir det mindre av signalstoffet dopamin i hjernen, noe som gir dårligere impulskontroll.

       

Undersøkelser viser at du må skylle tennene opp mot 30 ganger før det meste er forsvunnet og det er det få som gidder…


Fluor generelt kan også finnes i mange produkter som vi ikke tenker over

Fluor kan finnes også i stekepanner med slippbelegg, bakepapir og annen matemballasje. Det meste som betegnes som vann/flekk-avvisende og/eller har nonstick egenskaper kan du nesten garantere inneholder organiske fluorstoffer. Fluorstoffer går også over i morsmelken og rammer derfor også småbarn. Andre kilder kan være fra overflatebehandling av klær og utstyr, tepper og lær, brann skum, overflatebehandling av metall, elektronikk, skismøring og i medisinsk utstyr og sprøytemidler.

Det finnes visstnok ørsmå naturlige forekomster av fluor i jordsmonnet og i menneskekroppen, men dette er meget begrenset mengde og ikke den samme som tilsettes tannkremen din.

Derfor har stadig flere fått øynene opp for tannkrem uten fluor og likeså for tannkremer uten SLS(såpestoff som er skadelig), triklosan, mm. Men det de færreste vet er at glycerin faktisk kan gjøre skade på tennene dine!

       

Vegetabilsk glycerin er en super råvare med mange bruksområder, men den hører ikke hjemme i tannkremen din!


Derfor hører ikke glycerin hjemme i den naturlige og fluorfri tannkremen din

Glycerin er en fuktighetsbevarende, konsistensgivende ingrediens som finnes i et meget stort spekter av produkter vi bruker i hverdagen og svært få reagerer på den.
Vegetabilsk glycerin er en fantastisk råvare som også vi i Masaga bruker i mange av våre naturprodukter. Brukt riktig har den veldig positive egenskaper som gir hud og hår fuktgivende og kjærkommen pleie.
Glycerin kan produseres fra petroleumskilder eller fra vegetabilske kilder, og sistnevnte er et ettertraktet biprodukt fra såpeproduksjon. Den billige industrirelaterte varianten blir ofte tilsatt hud og hår pleie, samt tannkrem, vaskemidler og lignende.
Men uansett hører ikke glycerin hjemme i tannkremen din fordi den fester seg til tennene som for så vidt gir en god ren følelse, men den hindrer tennene i å revitaliseres! Undersøkelser viser at du må skylle tennene opp mot 30 ganger før det meste er forsvunnet og det er det få som gidder…
Derfor kan denne hinnen med glycerin bli liggende rundt tennene gjennom natten og forårsake at tannemaljen svekkes og at det på sikt dannes råte.
Dette er grunnen til at vi ikke har tilsatt glycerin i vår tannkrem selv om fristelsen var stor grunnet konsistensen. Vår tannkrem er litt ustabil på grunn av dette, hardner i kaldt rom og blir nesten flytende ved meget høye temperaturer. Men blir den stående på badet i normal temperatur er den helt perfekt. Dessuten kan du bruke en liten spatel ved varierende temperaturer.
Men vi tenker i det store og hele at dette er et kvalitetstegn snarere enn et minus da tannhelsen er satt i høysetet.

Vaskenøtter - såpen som vokser på trær
Om SLS, silikon og hår
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
fredag 22. februar 2019

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2018 * masaga.no - 13 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register