Søk - Blogg
Søk - Innhold
Søk - Butikk

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Annonse

Masaga Blog

Her får du masagas perspektiv på ting. En litt mer uformell plattform for ideer og tanker.
Skrift størrelse: +

Få et naturlig, vakkert og sunt hår

I de aller fleste sjampoer, såper, oppvaskmiddel, rensekremer, barberskum og tannkrem brukes det SLS (sodium Laureth Sulfate) for at produktet skal skumme mye. Dette stoffet har etter hvert blitt kjent for å irritere huden, skape allergier og kan også være kreftfremkallende og hormonforstyrrende.

At et produkt skummer betyr ikke nødvendigvis at det vasker bedre enn et som ikke skummer.

Vi har blitt indoktrinert til å tenke at skum er synonymt med vaskeevne og derfor er dette svært så vanskelig å snu. Skumproduserende produkter ble utviklet etter krigen for å gi skjønnhetsproduktene en mer glamorøs effekt. Skummet ble fort ansett som en naturlig egenskap for å gi produktet gode vaskeegenskaper. Dette fenomenet er i ferd med å bli mer kjent siden flere og flere blir allergiske og reagerer med økende hudproblemer. Det finnes flere typer tensider og noen er veldig milde slik som sukkertensid. Dette er kjent som bra miljøvalg siden det brytes helt ned i naturen og det er særdeles mildt for hud og hår.

Det kan ta litt tid før håret normaliseres, ofte fra 2-6 uker. -Men det er som regel vel vært en "bad hair day" eller to.


En naturlig overgang
Når man slutter med "vanlig" sjampo vil man oppleve i en periode at håret blir litt annerledes, da hodebunnen framdeles er innstilt på at den skal lage mye fett for å smøre håret siden vi daglig vasker dette bort med sterke tensidsjampoer. Det kan bli fortere fett i denne perioden men vær tålmodig, det er bare en overgang. Etter ca 2-6 uker vil denne prosessen normalisere seg og du kan gå mye lenger mellom hver hårvask.

Hår som utsettes for farging, bleking, permanent, sol og lignende blir fort tørt og mister både fasong og vitalitet. Det blir uregjerlig å ha med og gjøre og ser slitt og ustelt ut. Hårpleieprodukter du får kjøpt i ordinær butikk eller hos frisør inneholder mange kunstige ingredienser som gjør at håret virker sunnere med en gang men i lengden tørker de faktisk heller ut håret ditt i. Silikon finnes i de aller fleste hårprodukter/kurer og får håret til å se blankt ut, men det legger seg i lag rundt hårstrået og kan være vanskelig å fjerne samtidig som det virker uttørrende. Dette er grunnen til at du blir anbefalt av frisører å bruke en rensesjampo innimellom, og denne inneholder enda kraftigere stoff som hverken hår eller hodebunn har godt av. Silikon i et produkt maskeres ofte med andre navn men du ser at de gjerne slutter på kone eller cone, etc. 

At et produkt skummer betyr ikke nødvendigvis at det vasker bedre enn et som ikke skummer.


Når du bruker naturlige produkter gir du håret og hodebunnen din hjelp til å tilføre det du trenger -nemlig behandling og pleie og ikke midlertidig kamuflasje. Du vil merke at hår og hodebunn kommer tilbake i naturlig og harmonisk balanse.

Dersom du bruker ekte såpebar som sjampo vil du unngå SLS og alle andre typer sulfat, tensider, konservering og andre skadelige og unødvendige stoffer. Og ikke minst kan du oppleve mindre av: hårtap, irritasjon, flass, fett hår/tørt hår osv, samt får du et blankere og sterkere hår som trenger sjeldnere vask..

 

Når så du sist en katt eller et annet hårete dyr med fet og usunn pels...?


Ved bruk av såpebar kan håret, spesielt de første gangene, virke fett, tørt og uformelig på en gang. Det betyr ikke at ekte såpe som sjampo er skadelig for håret på noen måte, tvert imot. Såpen reagerer bare med mineraler og kalkpartikler i vannet slik at det da kan legge seg som en film på hårstråene. I slike tilfeller hjelper det å bruke et surt skyllevann til slutt, enten eplecidereddik blandet ut i vann eller en Ph-balsam som nøytraliserer og lukker skjellagene.
Når håret har tørket vil du oppdage at håret både føles og ser blankt og sunt ut.

Enkelte går faktisk så langt i å få et naturlig hår at de kun masserer hodebunnen godt og skyller håret godt i vann... Man kan jo tenke hvordan dyrene klarer å holde pelsen sin så blank og velstelt uten såpe? -Og når så du egentlig sist en katt eller et annet hårete dyr med fet og ustelt pels?        

Ranger denne blogg posten:
Min vei til en sjampofri hverdag
Har du bakteriefobi?
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
mandag 11. desember 2017

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2017 * masaga.no

Logg inn / Ny konto or Register