Søk - Blogg
Søk - Innhold
Søk - Butikk

masaga logo transperent med




Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Annonse

Masaga Blog

Her får du masagas perspektiv på ting. En litt mer uformell plattform for ideer og tanker.
Skrift størrelse: +

Arganolje - "gullet fra Marokko"

En eksklusiv hud og hårolje. Oljen er rik på tocoferoler (Vitamin E), fenoler, karotener, squalen og fettsyrer, som alle bidrar til oljens enestående egenskaper. Arganoljen absorberes raskt av huden og brukes ofte i hud, negl og hår behandling. Oljen bidrar til å bevare hudens fuktighet, styrke tørt hår, hodebunn og negler, samt redusere strekkmerker.

Oljen er gyllen av farge og har en svak nøtteaktig duft. Arganolje har på kort tid blitt en svært populær olje og er en mangelvare i markedet noe som har medført en relativt høy pris på oljen. Ren arganolje feller ut fettstoffer i klumper og blir nesten fast ved 2-4 grader celsius, mens fortynnet olje blir uklar men forblir flytende. Vår olje er selvfølgelig ren og uten tilsetningstoffer.

Arganolje fremstilles ved kaldpressing av knuste nøttekjerner fra Argantreet. Prosessen består fremdeles av mye manuelt arbeid og er tidkrevende. Tradisjonelt har produksjon av arganolje vært kvinnenes domene. I dag er det dannet flere kvinnekooperativer som har tatt i bruk produksjonsmetoder som sikrer arganolje av høy kvalitet, egnet til kosmetisk bruk. Produksjon av arganolje er en viktig inntektskilde for mange kvinner på landsbygda i Marokko. I følge offisielle statistikker har så mange som 3 millioner mennesker i syd Marokko sin inntekt fra arganolje

Vær oppmerksom på håroljer som utgir seg for å være arganolje, f.eks "Moraccan Oil" kan ofte være raffinert og inneholde andre ingredienser som silikon etc.

by Author

Fremstilling:
Arganolje fremstilles ved kaldpressing av knuste nøttekjerner fra Argantreet. Prosessen består fremdeles av mye manuelt arbeid og er tidkrevende. Tradisjonelt har produksjon av arganolje vært kvinnenes domene. I dag er det dannet flere kvinnekooperativer som har tatt i bruk produksjonsmetoder som sikrer arganolje av høy kvalitet, egnet til kosmetisk bruk. Produksjon av arganolje er en viktig inntektskilde for mange kvinner på landsbygda i Marokko. I følge offisielle statistikker har så mange som 3 millioner mennesker i syd Marokko sin inntekt fra arganolje.

Selve argantreet, som er basisen for oljeproduksjonen, er svært godt tilpasset de harde klimatiske forholdene i områdene der den vokser, og tåler både høye temperaturer, tørke og næringsfattig jord. Treet har en viktig økologisk funksjon, bl.a. fordi de dype røttene binder jorda og bidrar til å motvirke forørkning.

Den uraffinerte og kaldpressede arganoljen har en karakteristisk duft, noen ganger kjennes den litt sur-syrlig. Dette er helt normalt og varierer veldig fra parti til parti.

Tilsett gjerne noen dråper Lavendel eterisk olje om du vil...

by Author

Arganolje i hudpleie: 
Arganolje er en eksklusiv olje som trekker raskt inn i huden og etterlater den myk og smidig. Oljen kjennes ikke fet ut på huden.

Oljen virker hudgenererende, fuktighetsbevarende og revitaliserende. Disse egenskapene gjør den spesielt bra å bruke ved eksem, akne, arr/strekkmerker og hudallergier. Arganoljen brukes da regelmessig som en kroppsolje på plagede hudområder.

Arganoljens egenskaper gjør også at den er meget bra å bruke rundt øynene og for å holde huden myk, smidig og elastisk. Du merker etter kort tid den dyptvirkende fuktighetseffekten. Oljen glatter ut rynker og strammer opp uelastisk hud. Roer ned hud irritasjoner og hevelser.

Arganolje passer alle hudtyper, men spesielt god for normal til tørr hud. Fin som massasjeolje til hovne ben og ømme muskler og ledd. Naturlig høyt innhold av vitamin E, en kraftig antioksidant som motvirker frie radikaler, fine linjer, rynker og hudaldring. Brukes over hele kroppen og under ansiktskremen natt og dag, også rundt øynene. Klappes forsiktig inn ansiktshuden.

Neglpleie:
Arganoljens mykgjørende og fuktighetsbevarende egenskaper gjør den fin å bruke mot tørre og sprukne negler.

Ta noen dråper olje direkte på neglene eller på en Qtip. Pass på å få oljen godt inn i neglroten og på kanten av neglene. Ved regelmessig bruk vil neglene gjenvinne glød, bli myke og langt mindre utsatt for uttørring og sprekker/brudd.

Arganolje i hårpleie: 
Oljen har en fantastisk evne til å gjenskape glød og spenst i tørt og livløst hår. Håret får rett og slett et sunt utseende. Oljen trekker raskt inn i håret og fjerner problemer med statisk elektrisitet og reduserer floker. Den etterlater håret mykt og skinnende, og den unike egenskapen med rask absorpsjon gjør at håret ikke virker oljete. Hvis håret ditt i tillegg har blitt ødelagt av farging og styling produkter kan dette være den rette oljen for deg.
Normal bruk (styling): Ta noen dråper fra oljeflaska i håndflata og arbeid oljen inn i fuktig hår etter dusj/vask. Prøv deg litt frem med mengden olje, langt hår krever selvfølgelig mer olje enn kort hår. Børst deretter håret. Dette erstatter bruken av hårbalsam. Styl håret som vanlig.
For beskyttelse og ekstra glød: Ta noen dråper fra oljeflaska i håndflata og arbeid oljen inn i håret, deretter børster du håret som normalt. Oljen vil beskytte mot sol og vind samtidig som håret får en ekstra glød. Dette kan du gjøre så ofte som du har behov for det.
Hodebunn/flass: Oljen er utmerket til å behandle tørr og flasset hodebunn. Masser noen dråper med arganolje inn i hodebunn og la den virke i 20 minutter før du vasker håret med en mild sjampo. Gjenta behandlingen to-tre ganger pr uke eller oftere.
Ved hårfarging: Forbered håret før farging eller annen kjemisk behandling ved å massere inn 5 ml direkte i håret. Ikke skyll håret før du tilsetter fargen. Tilsett gjerne 3-4 ml arganolje til fargeblandingen for å øke hårets absorpsjonsevne og forbedre glansen samt forsterke fargedybden.

Kosttilskudd /salatolje:
Brukt som kosttilskudd tilfører arganoljen kroppen verdifulle fettsyrer (omega 3 og omega 6) og antioksydanter. Oljen inneholder hele 80% umettede fettsyrer.

Arganolje har tradisjonelt blitt brukt til å stimulerer og balanserer fordøyelsesystemet, stabiliserer blodsukkeret og redusere kolesterolnivået, samt til å redusere arteritt smerter. For et voksent menneske er en daglig tilførsel av 5 ml olje tilstrekkelig.

Arganolje er et sunt og godt alternativ til olivenolje. Prøv noen dråper på grønnsakene eller i en salatdressing. Oljen har en nøtteaktig smak ikke ulik mandler.

BIVIRKNINGER Vi er ikke kjent med bivirkninger ved normal bruk av arganolje.
(Red. kilde: Teleurt)

Ranger denne blogg posten:
Solbeskyttelse - dette bør du vite!
Hva er skadelige stoffer, og hva skal du se etter?
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
mandag 11. desember 2017

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2017 * masaga.no

Logg inn / Ny konto or Register