Søk - Innhold
Søk - Butikk
Søk - Blogg

masaga logo transperent med
Følg masagas blogger her!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Du vil få melding etter hver blogg artikkel blir publisert.
Du kan også selvfølgelig melde deg ut hvis du skulle ønske det.

Ny logo
Skrift størrelse: +
4 minutes reading time (714 words)

10% av all omsetning i hele mai går til HoldNorgeRent

fug_20180418-202206_1

Vi blir vel alle opprørte av bilder vi ser av plastforsøpling langs norske strender og fuglefjell. Dyr og marine liv som vi skal leve med i fremtiden står i fare hvis vi ikke gjør noe, og det raskt. Man trenger jo ikke vente på at noen skal fortelle hva som skal gjøres og på hvilken måte det skal gjøres. Ta grep selv, i dag! Plukk med deg søppel du ser ute, spesielt plast, og vær nøye med kildesorteringen hjemme. Unngå å kjøpe plastartikler som kan erstattes i andre materialer. Tenk over hva kosmetikk og toalettartiklene inneholder før du kjøper dem, les innholdsfortegnelsen. Bruk oftere handlenett i tekstil, det er ikke lenger flaut snarere tvert i mot. Slike enkle tiltak blir raskt en god vane som kan utgjøre store forskjeller dersom vi alle tar ansvar.

Masaga har i over 12 år vært en ideologisk liten bedrift som har satset på å lage bærekraftig, økologiske hud- og hårpleieprodukter. Vi benytter oss av naturlige ingredienser. Selve emballasjene er i dagens samfunn en utfordring for alle som produserer noe. Vi kommer oss nesten ikke utenom å benytte plast i en eller annen form. Hvilken beholder skal du velge til en sjampo og flytende såper? Glassflaske er ikke praktisk her da den lett kan knuses i dusjen. Det finnes svært få voksede pappemballasjer som er tilpasset sjampo ol, iallefall svært lite som er overkommelig i pris for en liten bedrift. Men det kommer nok meget snart tror vi.

Vi er inne i en periode der vi bytter ut mye av vår emballasje til glass beholdere fremfor plast og aluminium. Vi skal fremover fase vekk bruken av bobleplast konvolutter og bobleplast for beskyttelse av pakken vi sender til våre kunder.

"Water and air, the two essential fluids on which all life depends, have become global garbage cans"

- jacques Cousteau
Man kan også lett bli lurt med å tro at man velger miljøvennlige plast-alternativer. Disse inneholder visstnok en prosentandel plast, og kan ikke enkelt resirkuleres, heller ikke komposteres. I tillegg hvis forbrukeren tenker at disse er det greit å slenge i naturen, i og med at de er miljøvennlige, så blir problemet enda større.

Fuglefjellet på Runde fullt av plast

Ytst i havgapet i Herøy på Sunnmøre ligg fugleøya Runde. 
Det er det største fuglefjellet sør for polarsirkelen. Kvart år erobrar meir fleire hundre tusen fuglar øya i løpet av hekkesesongen.
Fjellsida er no full av fuglar og fuglereir. Men ser du nøye etter er det også tydelege innslag av blå, grøne og oransje plastbitar.
Søppelet er i ferd med å ta over fjellet. 
(kilde: NRK Møre og Romsdal)


30 plastposer funnet i en mage i en død hval

Forskere fant 30 plastposer i magen på den syke hvalen som måtte avlives på Vindenes på Sotra
Zoolog og førsteamanuensis Terje Lislevand ved Universitetet i Bergen sier at noen av plastposene hadde engelsk og dansk tekst. 
I tillegg fant forskerne mindre plastemballasje fra sjokolade og matprodukter samt rester av blekksprut som skal være mer vanlig føde for gåsenebbhvalen.


Forurensing av havet

Det spåes at i løpet av 30 år kan det være mer plast i havet enn det er fisk. Ifølge den nye WEF-rapporten(World Economic Forum) flyter det minst 150 millioner tonn søppel rundt i verdenshavene i dag. Og mengden øker minutt for minutt. Hvis ingenting gjøres, vil mengden plast vi hver eneste dag dumper i havet firdobles på 30 år.

Vi donerer 10 % av all omsetning som blir generert hos oss i hele mai måned

Vi har bestemt oss for å donere 10 % av all omsetning vi har i hele mai til HoldNorgeRent for å bidra litt, samtidig som vi tar grep selv for å redusere plast i vår egen virksomhet.
Her kan du lese litt om den ideelle organisasjonen: https://holdnorgerent.no/

HoldNorgeRent har en kampanje fra 30. april til 6 mai som involverer 10-talls tusen frivillige langs hele Norges kystlinje. De samarbeider med andre skandinaviske land. Hvis du vil være med å rydde den uken, så oppfordres det til å registrere dine funn via registreringsskjema på nettsidene deres.
Lavendel eterisk olje, hva kan den egentlig brukes...
Rhassoul, superleiren for alle typer hud og hår
 

Kommentarer

Ingen har kommentert denne posten enda. Vær den første til å sende inn en kommentar.
Besøkende
fredag 22. februar 2019

Du må bekrefte at du ikke er en datamaskin! Trykk i den hvite firkanten, og send kommentaren!

2018 * masaga.no - 13 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register