Søk - Innhold
Søk - Butikk
Søk - Blogg
Ny logo

masaga logo transperent med




Følg oss i våre nyheter og få fordeler og rabatter som ikke andre har!

Meld deg inn, og følg masagas vei videre.
Motta 10 % på dine ordrer neste 30 dager som takk!

Meld deg på her!

Meld deg på her for å motta nyheter og tilbud via e-post. Du får 10 % rabatt på dine kjøp i 30 dager ved å melde deg inn!
Du kan melde deg ut igjen når som helst via e-postene eller din profil.

Mineraloljer, parabener og andre skadelige ingredienser

Mineraloljer
Akkurat som bensin og asfalt fremstilles mineraloljer av råolje. 1207422_cadillac_series_62De hindrer hudens opptak av vitaminer og mineraler og hemmer ofte svetteavsondringen og tetter til porene slik at den naturlige hudprosessen ikke fungerer. Da blir huden avhengig av oljen og etterhvert tørr og irritert uten den. Dette er grunnen til at lypsyl tørker ut leppene og gjør deg avhengig, det samme gjelder bodylotion og fuktighetskremer. Du kan bli lurt ved at huden føles silkemyk etter påføring og dermed virker dette som om preparatet er bra for huden din.

Disse stoffene inneholder mineraloljer: Vaselin, Vaselin oil, Petrolatum, Vaselinum, Paraffin, Paraffin Oil, Liquid paraffin, Medisinsk hvitolje, Ceresin, Polysobutene, Dimethico, Ozokerit, E 905, Paraffinum liquidum,  Petroleum og Triethanolomine.

SLS (Sodium Laureth (og Lauryl) Sulfate)
SLS finnes i de aller fleste munn, hår og hudpleieproduktene vi bruker til daglig, det er et tensid såpestoff som sørger for at produktene skummer. Dette er skadelig for miljøet og for menneskene som bruker det. Det er kraftig avfettende og kan gi tette porer(kosmetikkakne), tørr hud og eksemreaksjoner, i tannkrem gir det ofte utslag som sår/blemmer og emaljeskader kan oppstå.

Skummet fra et produkt hjelper kun for opplevelsen av luksus og velvære og har overhodet ingenting med vaskeevne å gjøre. Vi har blitt vant til å tro at jo mer skum, jo mer effektivt er produktet. Det er trist at så mange blir lurt av villedende markedsføring. Personer som lider av håravfall, flass, eksem ol kjøper villig dyre frisørsjampoer som har en kraftig base av SLS øverst på innholdslisten. Det hjelper da lite på lang sikt at produktet inneholder pleiende naturlig formula med forskningsresultater som argument. Legg merke til den lange innholdsfortegnelsen og hva som står høyest oppe på listen(innholdet er listet opp etter vektrekkefølge) neste gang du er hos frisøren.


Silikon Silikon er (mis)brukt i nesten alt som har med hårpleie og en god del med hudpleie å gjøre. I hårprodukter gir det håret glans og det blir glatt 1210007_hairog kjennes veldig sunt ut, men i virkeligheten legger det seg utenpå som en hinne og er vanskelig å vaske bort. Senere blir håret bare tørrere og tørrere, og vi tror vi må bruke disse produktene for å gi pleie til håret.
Dette er en syntetisk olje også kalt Cyclomethicone-Dimethiconol-Dimeticon-Diphenyl Dimeticon-Methicon.
Silikon kan danne formaldehyd ved nedbryting. Samme virkning som MINERALOLJER(over).

Parabener Parabener er konserveringsmidler i kosmetikkprodukter, og brukes også som konserveringsmiddel i enkelte matvarer og legemidler.
Over 80 prosent av alle kosmetikkprodukter inneholder parabener, dette er for å øke holdbarheten på produktene.989435_baby
Vær oppmerksom på at produkter beregnet for barn inneholder veldig ofte mye mer konservering enn ordinære produkter! Noen parabener kan ha en hormonforstyrrende virkning. Enkelte parabener anses som trygge av EUs vitenskapskomité for forbrukerprodukter (SCCP).
Det er Methylparaben, Sodium Methylparaben og Ethylparaben. Parabener som fortsatt anses for å være usikre, er Propylparaben, Isopropylparaben, Butylparaben og Isobutylparaben.
(Ingen av disse finnes i Masaga sine produkter)
Det tryggeste er likevel å unngå alle parabener da det finnes mye tryggere alternativ på markedet i dag. 

Masaga Blog

2018 * masaga.no - 13 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register