Søk - Blogg
Søk - Innhold
Søk - Butikk
Ny logo

 

Om SLS, silikon og hår
Sodium laureth sulfat (SLS / SLES) (=natrium laureth sulfat) er brukt i d1210007_haire fleste shampoer, såper, oppvaskmiddel, rensekremer, barberskum, tannkrem, i det meste av produkter som skal skumme mye. Dette mistenkes bl.a. for å kunne resultere i bl.a. hårtap og nyreskader samt for å kunne akkumulere seg i hjerne, lever, hjerte og nyrer m.m. Dette stoffet som er en tensidtype er etterhvert blitt kjent for å irritere huden, kan være keftfremkallende og hormonforstyrrende. Evnen et produkt har til å skumme har ingenting med vaskeevnen å gjøre. Dette var noe som ble utviklet etter krigen for å gi skjønnhetsproduktene en mer glamorøs effekt. Skummet ble fort ansett som en naturlig egenskap for å gi produktet gode vaskeegenskaper. Dette fenomenet er i ferd med å bli mer kjent siden flere og flere blir allergiske og reagerer med økende hudproblemer. Det finnes flere typer tensider og noen er veldig milde slik som sukkertensid. Dette er kjent som bra miljøvalg siden det brytes helt ned i naturen og det er særdeles mildt for hud og hår. I Masaga sin ringblomstshampo og Vaskenøttshampo er sukkertensid tilsatt.

En naturlig overgang Når man slutter med "vanlig" shampo vil man oppleve i 528154_15747889_1en periode at håret blir litt annerledes, da hodebunnen framdeles er innstilt på at den skal lage mye fett for å smøre håret siden vi daglig vasker dette bort med sterke tensidshampoer. Det kan bli fortere fett i denne perioden men vær tålmodig, det er bare en overgang. Etter ca 2-6 uker vil denne prosessen normalisere seg og du kan gå mye lenger mellom hver hårvask.

Hår som utsettes for farging, bleking, permanent, sol og lignende blir fort tørt og mister både fasong og vitalitet. Det blir uregjerlig å ha med og gjøre og ser slitt og ustelt ut. Hårpleieprodukter du får kjøpt i butikk eller hos frisør inneholder mange kunstige ingredienser som gjør at håret virker sunnere med en gang men i lengden tørker de faktisk heller ut håret ditt.

Sillikon finnes i de aller fleste hårprodukter/kurer og får håret til å se blankt ut, men det legger seg i lag rundt hårstrået og kan være vanskelig å fjerne samtidig som det virker  uttørrende. Dette er grunnen til at du blir anbefalt av frisører å bruke en renseshampo innimellom, og denne inneholder enda kraftigere stoff som hverken hår eller hodebunn har godt av. Ved å bruke naturlige produkter gir du håret og hodebunnen din hjelp til å tilføre det du trenger -nemlig behandling og pleie og ikke midlertidig kamuflasje. Du vil merke at hår og hodebunn kommer tilbake i naturlig og harmonisk balanse.

Husk også at det er viktig å la håret få tørke litt før du begynner å gre det ut, og begynn forsiktig med å gre ut tuppene først!

Masaga Blog

2018 * masaga.no - 12 år med et naturlig fokus

Logg inn / Ny konto or Register